Cykla till jobbet och få vardagsmotion

Cykla till jobbet och få vardagsmotion

Idag lever många ett hektiskt liv med ett krävande jobb, barn och många hobbys. Huset och trädgården ska skötas och bilen tas omhand. Samtidigt ska man hinna med att vara social och träffa vänner och familj. Barnen ska skjutsas till sina aktiviteter och kompisar. Fortare än man anar har snart hela veckan gått och allt börjar om. Mitt i denna fartfyllda vardag kan det vara svårt att få tid till sig själv. Många skulle kanske vilja ha tid att träna mer och få mer motion i vardagen. När schemat är pressat och tid till träning svår att få till är det ett ypperligt tillfälle att låta bilen stå och istället cykla till jobbet. På så sätt kommer du att få massor med vardagsmotion helt gratis och utan att det tar alltför mycket tid från dina andra måsten.

Kom fram snabbt

Kom fram snabbt

Kom fram snabbt

En del kanske tänker att det tar längre tid att cykla till jobbet än att ta bilen. Så behöver det inte alltid vara. Tar du bilen fastnar du kanske ofta i bilköer som stjäl tid. Med cykel kan du utnyttja stadens cykelbanor som ofta är dragna med tunnlar och broar. Så där bilisterna står i kö för att komma ut i rondellen över motorvägen kan du med cykel bara susa fram över en bro. Många cykelbanor är också dragna så att cyklister kan ta sig fram där bilister får ta en omväg, där sparar du också tid jämfört med de som kör bil.

Utnyttja friskvårdstimmen

Många arbetsgivare erbjuder sina medarbetare att ta ut en friskvårdstimme per vecka. Det innebär att du med bibehållen lön en timme i veckan får ägna dig åt träning. För dig som tycker att det känns helt omöjligt att kunna komma loss en hel timme från arbetet så är det perfekt att dela upp den där timmen. Kom tio minuter senare varje dag och lägg den tiden på att cykla till jobbet istället för att köra. Att ta tio minuter av varje arbetsdag känns kanske inte lika svårt som att ta en hel timme från en dag. På tio minuter skulle du inte kunna hinna iväg att träna på ett gym eller ta en löptur. Men tio minuter extra på morgonen är helt perfekt att lägga på att cykla till jobbet för att få lite extra vardagsmotion som är så nyttig.

Utnyttja personalduschen

Nu tänker du kanske att det inte fungerar att komma fram helt svettig till jobbet. För om du nu tänker att cykla så vill du hålla ett tempo som ger lite flås och bättrar på konditionen. Faktiskt är det så att det på de allra flesta arbetsplatser finns en dusch som de anställda kan utnyttja. Fråga din arbetsgivare var på din arbetsplats du kan hitta personalduschen. Om det inte finns någon dusch, gå ihop några stycken och be om att det installeras en dusch. Det kan ju inspirera andra att börja cykla till jobbet. Att de anställda motionerar är någonting som alla arbetsgivare tjänar på eftersom det ger friskare och piggare anställda. Då kan du bara ändra dina morgonrutiner från att ta din morgondusch hemma till att ta den duschen på jobbet efter cykelturen dit. Som du ser finns många sätt att skapa möjligheter till motion i vardagen genom att cykla till jobbet.