Ridläger för hela familjen

Ridläger för hela familjen

Att åka på ridläger är många hästintresserades stora dröm. Tänk att få spendera en hel vecka tillsammans med en häst och andra hästtokiga. Kunna rida ut, rida barbacka och kanske till och med bada tillsammans med hästen i någon mysig skogssjö. Ett är säkert och det är att det blir ett minne för livet. Nu är det ju så att hästintresset kanske går i familjen så att någon av föräldrarna också tycker om att rida. Sen kan längtan efter familjen gärna bli stor när man ska spendera en hel vecka hemifrån. Då passar det alldeles utmärkt att åka på ridläger tillsammans, både barn och föräldrar. Så kallade familjeridläger finns på många ställen i landet och här har vi tagit upp några av de stall som erbjuder ridläger för både barn och föräldrar.

Kvarnbacka

Kvarnbacka

Kvarnbacka

Den som gillar att rida på islandshästar kan göra rätt i att boka in sig på ett ridläger i Visseltofta i Skåne där Kvarnbacka ligger. Här arrangeras familjeridläger under flera veckor varje år och har så gjorts under 15 år. Hit kan du komma med ditt barn, mormor med barnbarn, farfar med dito eller så har du helt enkelt lånat ett barn för att få uppleva glädjen i att rida tillsammans. På ridlägret ingår helpension med bekvämt boende. Två hemlagade måltider per dag serveras och de kommer väl till pass efter långritter i skog och mark. Alla får en egen häst att sköta om, rida på och gosa med hela veckan.

Grällsta Ridcenter

Utanför Sala i Västmanland finns ett stort ridcenter som så klart erbjuder ridläger under hela sommaren. En av veckorna finns möjlighet att komma dit hela familjen. Då bor man i stugor eller rum och äter tillsammans i matsalen, helpension ingår. Det här lägret är till för att umgås och ha roligt och inte att drilla barnens färdigheter allt för mycket. Under veckan får ni en ridlektion per dag. Barnen rider på ponnys och de vuxna rider på större hästar. Två personer delar på en häst. På anläggningen finns även en pool som alla kan bada i.

Agersta

I Uppland utanför Uppsala hittar ni Agersta Gård som också de erbjuder ridning på islandshästar. Hela säsongen erbjuds ridläger till både stora och små och självklart också till familjer. Så ta med din pappa, dotter, morfar eller faster och boka in en vecka här. I anslutning till stallet ligger ett fint boende hus med 16 bäddar där lägerdeltagarna bor. I huset finns ett stort allrum med tv där ni kan samlas på kvällarna för att prata om dagens upplevelser. Dagarna spenderas med långa ritter i lantlig miljö, stallpyssel, hästskötsel och andra roliga upptåg.

Vedbände

Redan första dagen välkomnas du till Vedbände Ridläger med att tilldelas en egen häst att ta hand om hela veckan. Sen följer en ridlektion för att se vilka ridkunskaper alla har. Alla delas in i grupper efter vilken erfarenhet man har av ridning så att alla har möjlighet att utvecklas i sin egen takt. På kvällen kan ni sitta tillsammans på verandan innan en tvårättersmiddag serveras. Här behöver ni inte tänka på matlagning och disk på en hel vecka, bara på att umgås och ha kul tillsammans i stallet och på hästryggen.